Manifest

Vi kræver retten til at leve og arbejde udenfor asyllejre – for alle

En erklæring fra Trampolinhuset – et fællesskab af asylansøgere og andre bosat i Danmark som svar på regeringens forslag om at lade visse asylansøgere bo og arbejde udenfor lejrene.

Vi er mennesker, der søger asyl i Danmark. Vi er flygtet fra tortur, forfølgelse og ekstrem usikkerhed. Vi har gennemlevet rejser, som I ikke engang kan forestille jer. Hvis det havde været jer, ville I så ikke have gjort det samme?

Vi er mennesker gemt væk i lejre langt væk fra et normalt liv, isoleret fra samfundet – uden retten til at arbejde og til uddannelse. Vi har evner, erfaring og ressourcer, og vi ønsker at bidrage, men vi bliver gjort til passive væsener – vi kan kun vente og vente. Depression og håbløshed er kun logiske konsekvenser heraf. Vi føler os som straffefanger – men i det mindste kender fanger dagen hvor de bliver frie.

Vi er også andre mennesker bosat i Danmark, som siger: “Dether er også vores problem!” Vi lever i dette samfund allesammen, men nogle af os er afskåret fra at bidrage til det. Med så meget snak om integration er det bemærkelsesværdigt, hvor mange penge vi bruger på adskillelse og isolation. Det er spild – spild af liv!

Det danske asylsystem er et af de strammeste i Europa. Det er et system som gør så mange liv uudholdelige. Venner bliver arresteret midt om natten og deporteret. Mange frygter med rette mange at blive sendt tilbage til forfølgelse og dyb usikkerhed.

Dette system er absurd og uretfærdigt.

Det nuværende forslag – om at lade visse asylansøgere bo og arbejde udenfor lejrene efter seks måneder – er et vigtigt skridt i den rigtige retning. Vores krav er, at regeringen anerkender disse rettigheder for alle asylansøgere.

Vi ønsker alle at skabe en fremtid sammen. Ingen af os ønsker at stå alene – hverken i isolerede lejre eller i en nation af isolation. Vi kræver, som et minimum, at efter seks måneder har ethvert menneske, der søger asyl i Danmark, retten til at leve og arbejde udenfor lejrene.

Trampolinhuset og venner

4 comments on “Manifest

 1. Utroligt , utroligt .. Sender kun mine tanker og håb for et bedre liv til dem der går igennem dette – Love <3

 2. Syntes denne side er usmagelig, i pådutter de danske skatteydere at betale for hvad andre lande ikke kan finde ud af selv, finder man interesse i at hjælpe med disse ting skal det være penge fra egen lomme og ikke stats-støttet, hvergang der er selvforskyldt ballade i et land bliver regningen dansk, det er noget svineri og tilmed ville danskere aldrig kunne få hjælp fra disse omtalte lande hvis disse måtte komme i problemer i danmark, danskerne kommer til at betale for opholdet, det kan ikke være rigtigt, det er jo ikke danmarks skyld at de lande ikke har udviklet sig, det har de valgt selv.

  Syntes man skulle sende en deligation af danskere til de lande hvorfra mange af asylansøgerne kommer og se hvad de ville gøre for de danskere og bruge det som retningslinie for hvad de kan få af hjælp her, der er nemlig retfærdighed.

  Tilmed nægter deres kryster lande at tage imod dem når de har fået afslag, hvilket ikke burde være et dansk problem, der er jo ingen grund til at behandle sagerne enkeltvis hvis de alligevel ikke bliver hjemsendt ved at afslag, tilmed skal dk også betale for opholdet og hjemsendelses udgifterne, det er helt ude i hampen, håber snart og meget tyder på at danskerne er ved at vågne op og ønsker ikke længere at være til grin, vi har igennem de sidste 150 år bygget et land på de værdier vi tror på, det forbyder jo ikke andre i at tænke samme vej.

  • Hej Niels hansen,

   Jeg synes at din kommentar derimod er usmagelig – men godkender den, du har lov at have din mening. Til gengaeld vil jeg ikke kommentere paa indholdet i din kommentar, niveauet er paa mange planer for lavt.

   Med venlig hilsen
   Thomas (fra Out of the Camps)

 3. Det skal du have lov at mene, men skønt at antallet af danskere der kan se at problemet ikke er vores er stærkt stigende, en sag jeg kæmper for, det var et rent tilfælde at jeg landede her og vil i al fremtid holde mig langt væk, det fortjener i og det fortjener jeg.

  Håber tiden gør jer klogere og måske får vi en tid hvor folk selv kan vælge hvad man ønsker at støttte og ikke ønsker at støtte, det skal staten ud af og så må folk betale af deres privat økonomi og egen lomme.

  Dog har jeg generelt respekt for folk der brænder for noget og kæmper for det.

  Jeg vedhæfter et link hvori man kan se hvad indvandring og asylansøgere koster det danske samfund hvert år og hvor den danske bistand lander, folk kalder det næste kærlighed, fint fint så må man jo konstatere at modtagerne ikke besidder næste kærlighed da de ingen økonomisk støtte giver nogle steder overhovedet, men ligger andre lande til last, glæder mig til at se om disse samfund forbereder sig dygtigt nok til en tid uden olien, for den kommer, så må vi jo se om de kan spise olien eller det bliver endnu en europæisk regning.

  Det skruen uden ende!!!

  Vil byggede selv danmark op uden hjælp fra disse lande og vi havde en tid hvor kirkerne sad på alt, det ændrede vi efter vores smag, at de er gået i stå må aldrig ende i en dansk regning.

  Farvel for altid!!

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *

*

You may use these HTML tags and attributes: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>